Studieresa New York mars 2021

New York erbjuder en mångfald av verksamheter för alla åldrar. Följ med och besök ett av de äldsta settlementen på Manhattan, möt eldsjälar på Arab American Family Support Center som jobbar med inkludering av nyanlända. Träffa ungdomar och personal på The Door som gör ett fantastiskt arbete med bland unga i New York. Sist men inte minst följ med in i FN-skrapan och träffa representanter som driver våra frågor på internationell nivå.

Anmäl dig senast 15 mars.

Studiebesök

[med reservation för ändringar]

University Settlement (184 Eldridge Street New York)

Med devisen att stärka en gemenskap måste du stärka familjerna
har University Settlement jobbat i nästan 130 år. Nyanlända till USA
och New York får stöd och utbildning för att anpassa sig till sitt nya hemland.
De tillhandahåller integrerande tjänster som stärker en hel familj. Här finns möjlighet att delta i ungdomarnas verksamhet på eftermiddagen, dans, konst, fotboll eller volleyboll.
Efter besöket äter vi gemensam kvällsmat med personal på University Settlement.

Arab American Family Support Center (150 Court St, Brooklyn)

Här får nyanlända verktygen de behöver för att framgångsrikt anpassa sig till omvärlden och bli aktiva deltagare i samhället. Centret har funnits sedan 1994 och stödjer runt 6000 personer årligen. Efter besöket äter vi gemensam lunch på Yemen Café

The Door (555 Broome St, New York)

Uppdraget är att stärka unga människor att nå sin potential genom att hjälpa och stödja dem i olika miljöer. Sedan 1972 har The Door arbetat för ungdomar från olika etniciteter och bakgrunder.
Empowerment är en stor del av verksamheten som finns under ett och samma tak. Här får unga verktygen de behöver för att bli framgångsrika, i skolan, arbetet och i livet. The Door fokuserar på att påverka livet för ungdomar i hela staden och är förebilder för andra
nationellt och internationellt. På kvällen finns möjlighet att delta på aktivitet som arrangeras av The Door.

Förenta Nationerna (46th Street and 1st Avenue, New York)

Vi deltar på en guidad tour i FN-skrapan. Bobbi Nassar och Connie Bickson berättar om IFS arbete i Förenta Nationerna inom settlement- och hemgårdsrörelsen.

Fakta

Tid mars  2021
Anmälan senast 1 februari 2021 till staffan.lindqvist@settlements.se

Boende Hotel Pennsylvania
Närmaste tåg/tunnelbana Penn Station.

Lokalresor ingår ej.

Prel. kostnad del i två-bäddsrum 14 450, Enkelrum 15 950 kr. Alla priser är exklusive moms. För icke medlemmar i Settlementförbundet; FYR eller Fritidsförbundet tillkommer 1500 kr per person.

Väljer ni att köpa betala för flyget själv drar vi av 4000 kr för biljetten, kontakta oss för mer information.
Inresetillstånd (ESTA) hjälper vi till att söka.

Frukost och middag ordnar deltagarna själva. Med erfarenhet av att alla har olika rutiner och planer för kvällarna. Det finns ett Starbucks nära hotellet samt en diner som serverar klassisk amerikansk frukost. En del måltider ingår i resans pris, frukost, lunch eller middag.
Begränsat antal platser
Reseledare ingår!